شبکه اجتماعی دانشجویان

ساخت وبلاگ

اندازه گیری شبکه اجتماعی دانشجویان استان تهران

مرتضی حسینی - کارشناس ارشد روان سنجی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، گروه روان شناسی
مهدی صحراگرد - دانشجوی دکتری روان شناسی، دانشگاه پیام نور
سیدحبیب الله هاشمی - دانشجوی دکتری روان شناسی سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت حمایت و شبکه های اجتماعی و روابط آن با انواع ویژگی های روانی انسان، بر آن شدیم تا شبکه اجتماعی دانشجویان استان تهران را اندازه گیری کرده و با متغیرهای جمعیت شناختی مقایسه نمائیم. شاخص شبکهاجتماعی کوهن ) 7991 ( پس از ترجمه و تائید روایی آن توسط 3 تن از اساتید مورد استفاده قرار گرفت. 294 نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان در حال تحصیل در یکی از دانشگاه های استان تهران در سال 7394 ، در این پژوهش شرکت نمودند. نتایج نشان داد که شاخص شبکه اجتماعی کوهن از اعتبار مناسبی برخوردار است.دانشجویان پسر در مقایسه با دانشجویان دختر از میانگین بیشتری در تعداد افراد در شبکه های اجتماعی برخوردار بودند.همچنین، بین میانگین دو گروه دختر و پسر دانشجو، در مقیاس های شدت شبکه شبکه های مندرج، هیچ تفاوت معنادار آماری دیده نشد. دانشجویان متاهل به نسبت دانشجویان مجرد از شبکه اجتماعی بهتری برخوردار بودند. همچنین، بین سن و مقیاس شدت شبکه اجتماعی رابطه مثبت و نسبتا متوسط؛ بین سن و مقیاس تعداد افراد در شبکه اجتماعی رابطهمثبت و خیلی ضعیف؛ بین سن و مقیاس تعداد شبکه های مندرج رابطه مثبت و ضعیف؛ بین مقیاس شدت شبکه و تعداد افراد در شبکه اجتماعی رابطه مثبت و نسبتا قوی؛ بین مقیاس شدت شبکه و تعداد شبکه های مندرج رابطه مثبت و خیلی قوی و بین مقیاس تعداد شبکه های مندرج و تعداد افراد در شبکه اجتماعی رابطه مثبت و قوی آماری وجود دارد.

کلیدواژه‌ها:

شبکه اجتماعی، شاخص شبکه اجتماعی کوهن، حمایت اجتماعی، اندازه گیری، اعتبار، روایی

کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
http://www.civilica.com/Paper-ASIBCONF01-ASIBCONF01_641.html 
کد COI مقاله: ASIBCONF01_641

نحوه استناد به مقاله:

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:

حسینی, مرتضی؛ مهدی صحراگرد و سیدحبیب الله هاشمی، ۱۳۹۴، اندازه گیری شبکه اجتماعی دانشجویان استان تهران، اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه، بصورت الکترونیکی، شرکت طلای سبز، انجمن پایش، http://www.civilica.com/Paper-ASIBCONF01-ASIBCONF01_641.html


در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (حسینی, مرتضی؛ مهدی صحراگرد و سیدحبیب الله هاشمی، ۱۳۹۴)
برای بار دوم به بعد: (حسینی؛ صحراگرد و هاشمی، ۱۳۹۴)


برچسب‌ها: شبکه اجتماعی
+ نوشته شده در  چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۶/۱۷ساعت 17:47  توسط مرتضی حسینی  | 
مرتضی حسینی (کارشناس ارشد روانسنجی)...
ما را در سایت مرتضی حسینی (کارشناس ارشد روانسنجی) دنبال می کنید

برچسب : شبکه,اجتماعی,دانشجویان, نویسنده : psychma بازدید : 189 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 14:36